Slovenija

Slovenija

Slovenija

Trije gepardi in drobna impala

Trije gepardi in drobna impala

zanimivostPri nekaterih živalih lahko vidimo lepe primere zmernosti – vzamejo le, kadar hrano potrebujejo in le kolikor je potrebujejo.

Fotograf Michel Denis-Huot, ki je oktobra 2010 med safarijem po Keniji v rezervatu Masai Mara posnel neverjetne slike, je bil naravnost osupel nad tem, kar je videl.

“Ti trije samci živijo skupaj, odkar so pri 18 mesecih zapustili svojo mamo,” je povedal. “Ko smo jih tistega jutra videli, niso bili videti lačni. Čeprav so se hitro premikali, so se občasno ustavljali in se igrali med seboj. V nekem trenutku so srečali čredo bežečih impal, ampak mladič je bil prepočasen in bratje so ga zlahka ujeli.”

Sledili so neverjetni prizori, kako so se gepardi igrali z mlado impalo, podobno kot se mačke doma igrajo z žogico na vrvici.

“Najprej so jo zbili na tla, potem pa jih ni več zanimala,” pravi Michel. “Več kot 15 minut so se z mlado antilopo igrali in jo lizali, ne da bi ji kaj naredili.”

Gepardi imajo za razliko od drugih velikih mačk navado loviti podnevi. To je lahko zgodaj zjutraj ali pa pozno popoldne.

Gepardi so po napornem lovu svojega plena tako izčrpani, da si morajo odpočiti. Verjetno je bil to tudi razlog za preživetje antilope, saj je v družbo gepardov najverjetneje zašla, ko so bili že siti in utrujeni od zadnjega lova.

Vir: http://www.dailymail.co.uk