Slovenija

Slovenija

Slovenija

Zakaj Akropola?

Nova Akropola je mednarodna filozofska, kulturna in družbena organizacija. Leta 1957 jo je v Buenos Airesu v Argentini ustanovil zgodovinar in filozof Jorge Angel Livraga Rizzi (1930–1991).

Danes deluje v več kot 50 državah sveta ter povezuje več kot 15.000 prostovoljcev in več sto tisoč simpatizerjev različnih narodnosti in veroizpovedi, ki govorijo več kot 15 jezikov.

Je neprofitna organizacija in delo v njej je prostovoljno. Njena struktura zagotavlja spoštovanje različnosti, avtonomije in pobude vsake njene članice. Njena organiziranost omogoča delovanje, ki je popolnoma neodvisno od političnih, verskih in ekonomskih interesov. Člani so različnih starosti, ras, veroizpovedi, socialnega položaja ipd.

Pomen imena

Akropola je bila v stari Grčiji najvišji del mesta. To je bila stična točka med vidnim in nevidnim. Za nas je to simbolično mesto, ki pomeni vzpon proti najvišjim delom naše notranjosti. Menimo, da so v današnjem svetu potrebne nove “akropole”, ki niso zgrajene iz kamna, temveč iz ljudi, zgrajene v srcu naših mest, kjer lahko ljudje rastejo od znotraj ter ponovno vzpostavijo globoke vezi z drugimi in naravo.

Nova Akropola - Zakaj Akropola?