Slovenija

Slovenija

Slovenija

“Morje” v nas

“Morje” v nas

Po našem telesu se pretaka dragocena življenjska tekočina. Tekočina živordeče barve, ki oskrbuje telo z nujno potrebnimi snovmi. Njena osnovna naloga je transport. Kako se že glasi laičen opis krvi: “Kri je telesna tekočina, ki je nekoliko lepljiva in nekoliko slana.” Slana je, ker vsebuje soli in še mnoge druge minerale …

Presenetljiva podobnost

Minerali in hranljive snovi potujejo po krvni plazmi – to je tekoči del krvi, kri brez krvnih celic (rdečih in belih krvničk ter krvnih ploščic). Krvno plazmo brez dejavnikov, ki strjujejo kri, pa imenujemo krvni serum.

Če primerjamo sestavo seruma in morske vode, ugotovimo, da je njuna mineralna sestava nenavadno podobna – vsebovani so isti elementi v podobnem razmerju! “Življenjska tekočina” našega telesa je podobna “življenjski tekočini” našega planeta – glavna razlika je, da je morska voda bolj slana.

morjevnas1Zdravilna moč morske vode

Že v davnih časih naj bi ranjeni vojaki v morskih bitkah okrevali hitreje kot tisti v kopenskih. Je bil zdravilen že morski zrak ali pa je razlog kje drugje?

Brez besed nas pusti podatek, da je med prvo svetovno vojno francoska vojska uporabljala posebej filtrirano in razredčeno morsko vodo za transfuzijo, ko je zmanjkalo zalog krvi. In takšne transfuzije so bile učinkovite!

Prav neverjetno je dejstvo, kako lahko nekaj tako naravnega, kot je morska voda, ozdravi mnoge bolezni. Zdravljenje z injekcijami pravilno pripravljene morske vode namreč lahko telesu povrne manjkajoče minerale, normalizira raven kislosti, vzpostavi ravnovesje elektrolitov in tako regenerira naš “notranji teren”.

Odsotnost že samo enega minerala, ki ga telo potrebuje, lahko povzroči kar deset različnih simptomov bolezni. Znanstveniki ugotavljajo, da so nekatere “neozdravljive” bolezni le posledica pomanjkanja določenega minerala in bi bile torej zlahka ozdravljive s primernim vnosom mineralov v telo.

Z injekcijami morske vode so bile uspešno ozdravljene tudi bakterijske bolezni, kot sta kolera in tuberkuloza. Ozdraveli so ljudje, katerih življenje je viselo na nitki.

Pridobivanje “zdravilne vode”

Morska voda, primerna za zdravljenje, mora biti pridobljena na posebnih področjih – daleč na odprtem morju, tam, kjer je čista. Tudi transport ni enostaven, saj se ta voda lahko transportira le v steklenih posodah. Prečiščena mora biti le s filtriranjem, saj bi s segrevanjem ali kakršno koli nenaravno obdelavo bi izgubila svoje lastnosti. Razredčena mora biti z izvirsko vodo, saj bi tudi klor uničil njene lastnosti.

Vse lastnosti morske vode so za današnjo znanost še vedno skrivnost. Kljub vsemu tehničnemu znanju sestave morske vode ni mogoče popolnoma analizirati. Poleg tega, da vsebuje minerale, ki jih potrebuje naše telo, nosi tudi nekakšne “lastnosti življenja”. Če jo uparimo, je ne moremo ponovno pridobiti niti je ne moremo je sintetizirati v kemijskem laboratoriju.

Ne glede na omejitve, na katere naletijo poskusi analize, pa je dovolj zanimiva že podobnost med morjem in krvnim serumom. V našem telesu nosimo “ocean”. In ta medij hranljivih snovi je vir življenja.