Slovenija

Slovenija

Slovenija

Templjarji

TEMPLARI-2012---2cViteški red “ubogih vitezov Kristusa in Salomonovega templja” je bil ustanovljen leta 1118, po prvi križarski vojni, da bi ščitil romarje na poti v Sveto deželo. Zaprisegli so se revščini in čistosti. Čast, slava, predanost in pogum so bili ideali, ki so jih znova oživili z lastnim delovanjem.

Kljub razmeroma kratkemu obstoju so bili v svoji dvestoletni zgodovini ključno gibalo prenove in prebujenja srednjeveške Evrope. Pomembno so vplivali na evropsko arhitekturo, trgovino, gospodarstvo in kulturo. Potem ko so navezali stike z Vzhodom, so znova odkrili ideale kulture in civilizacije, ki so po padcu starega Rima potonile v pozabo.

S templjarji so povezani številni miti in legende. Legenda o svetem Gralu, Skrinji zaveze, ogromnem izgubljenem bogastvu in nekaterih skrivnostih graditeljstva so le nekatere od najbolj poznanih. Tako nekateri verjamejo, da praznoverje, povezano s petkom trinajstim, izhaja iz gonje nad njimi, ki jih je doletela v Franciji v petek, 13. oktobra, leta 1307.

Več o templjarjih, predvsem o njihovemu učenju, simbolih in kodeksu, boste izvedeli na našem predavanju.

Najava dogodkov:

[add_eventon_list hide_past=”yes” show_year=”yes” etc_override=”yes” add_eventon lang=”L1″ event_type=”206″ show_upcoming=”5″ number_of_months=”2″ accord=”yes” show_et_ft_img=”yes” hide_empty_months=”yes”]