Nova Akropola - nova-akropola-filozofija-kultura-prostovoljstvo

Boj s podzavestjo

Astrološki simbolizem mita o Odiseju

Življenje ima svoj smisel. Nikoli namreč ne teče povsem v smeri, ki smo si jo zamislili, temveč je polno nepredvidenih okoliščin. Ne pusti nas pri miru, ker ni namenjeno samo sebi ali zadovoljevanju naših predstav in fantazij, saj poskrbi, da stopamo po poti notranjega razvoja.

Odiseja opisuje pot, ki jo mora človek prehoditi, težave, ki jih mora prestati, in lekcije, ki se jih mora naučiti, da bi razvil vse svoje potenciale.

Kdor širi svojo zavest, se mora soočati z močjo svojega nezavednega dela. V mitu ta nezavedni del simbolizira bog prostranega in zagonetnega morja, imenovan Pozejdon, ki se zoperstavi prebrisanemu Odiseju in mu oteži pot na domačo Itako.

Odisej mora tako opraviti različne naloge. Vsaka je povezana z enim astrološkim znakom, pri čemer vsak od teh astroloških znakov predstavlja eno od etap v zodiakalnem krogu. Potem ko Odisej etapo za etapo prepotuje celotni zodiakalni krog preizkušenj, doseže popolnost.

Na predavanju bomo skozi astrološki filter razgrinjali simbolizem tega starogrškega mita in morda boste v Odiseju uvideli sebe ter prepoznali ključe za razrešitev nekaterih lastnih izzivov …