Vesela fizika

V soboto, 15. 4. 2023 od 11. do 13. ure na Wolfovi 8 v Ljubljani!

Nova Akropola bo v soboto, 15. aprila, v svojih prostorih na Wolfovi 8 organizirala delavnico za otroke »Vesela fizika«.
Vabimo vas, da se nam pridružite! Delavnica je brezplačna.

Fizika je koristna za razvoj sposobnosti znanstvenega opazovanja narave pri otrocih. Uporabna je v vsakem trenutku, saj so fizikalni pojavi povsod okoli nas – le videti jih je treba znati.

Vsak KAJ JE TO bi moral imeti svoj TO JE TO. Na vsak ZAKAJ moramo znati najti ustrezen ZATO. Moramo se naučiti opazovati svoje okolje in dogodke v njem ter si ga znati razložiti. Najboljši način za dosego tega je, da z opazovanjem začnemo, ko smo še otroci.

3
2

Zato je treba otrokom na enostaven in zabaven način približati fizikalne zakone in pojave v vsakodnevnem življenju.

Z ustreznimi »fizikalnimi« izzivi je treba začeti zgodaj, ko je otroška miselnost še odprta, igra pa je odličen način za začetek.

Naš dogodek »Vesela fizika« ima prav ta namen, zbuditi radovednost in raziskovalni duh pri otrocih. Učiti jih iskati in ne le sprejemati ponujene odgovore, kar postane seme znanstvenega opazovanja narave. Menimo, da so takšne delavnice odličen dodatek k rednim šolskim vsebinam.

Ob demonstracijah bo tudi nekaj delavnic, kjer si bodo otroci lahko sami izdelovali svoje fizikalne inštrumente. Izdelovali jih bomo iz preprostih materialov, ki jih najdemo doma, da bi jih otroci lahko tudi kasneje izdelali samostojno.

Komu je dogodek namenjena?

Delavnica je namenjena predvsem osnovnošolskim otrokom, vendar je dobrodošla tudi vsaka druga »radovedna duša«. Edini pogoj udeležbe je dobra volja. To naj bo tudi vaša vstopnica.

Na delavnici bomo ...

  • izdelovali enostavne glasbene inštrumente,
  • se učili, kako delujeta zvočnik in gramofon,
  • naredili svojo zvočno sireno,
  • opazovali učinke zvoka,
  • še veliko zanimivega …