Slovenija

Slovenija

Slovenija

Vesela fizika

Nova Akropola bo v soboto, 16. marca, od 11. do 13. ure v svojih prostorih na Wolfovi 8 v Ljubljani organizirala delavnico za otroke »Vesela fizika«. Vabimo vas, da nam se pridružite s svojimi otroci. Delavnica je brezplačna.

Fizika je koristna za razvoj sposobnosti znanstvenega opazovanja narave pri otrocih. Uporabna je v vsakem trenutku, saj so fizikalni pojavi povsod okoli nas – le videti jih je treba znati.

Vsak KAJ JE TO bi moral imeti svoj TO JE TO. Na vsak ZAKAJ moramo znati najti ustrezen ZATO. Moramo se naučiti opazovati svoje okolje in dogodke v njem ter si ga znati razložiti. Najboljši način za dosego tega je, da z opazovanjem začnemo, ko smo še otroci.

fizika1
fizika2

Zato je treba otrokom na enostaven in zabaven način približati fizikalne zakone in pojave v vsakodnevnem življenju.

Z ustreznimi »fizikalnimi« izzivi je treba začeti zgodaj, ko je otroška miselnost še odprta, igra pa je odličen način za začetek.

Naš dogodek »Vesela fizika« ima prav ta namen, zbuditi radovednost in raziskovalni duh pri otrocih. Učiti jih iskati in ne le sprejemati ponujene odgovore, kar postane seme znanstvenega opazovanja narave.

Komu je dogodek namenjen?

Delavnica je namenjena predvsem osnovnošolskim otrokom, vendar je dobrodošla tudi vsaka druga »radovedna duša«. Edini pogoj udeležbe je dobra volja. To naj bo tudi vaša vstopnica.

Na delavnici bomo:

  • naredili svoj kompas,
  • izdelovali enostavni elektromagnet,
  • sestavljali Leonardov most,
  • izdelovali CD vrtiljak,
  • reševali uganke s težiščem.