Vesela fizika

///Vesela fizika

Vesela fizika

  ČET, 27. 8., 16.00–20.00
  PET, 28. 8., 16.00–20.00
  SOB,
29. 8., 10.00–13:00, 16.00–20.00

Art kamp, Mestni park Maribor

Vsi mali raziskovalci, radovedni opazovalci in nadobudni izumitelji, tudi na letošnji delavnici Vesele fizike lahko razpnete krila vaše kreativnosti in si pri tem igraje razmigate možgane. Čakamo vas z izborom enostavnih, a slikovitih poskusov. Skozi igro se naučimo, kako deluje svet, ki nas obkroža!

DSC_0073

Fizika je koristna za razvoj sposobnosti znanstvenega opazovanja narave pri otrocih. Uporabna je v vsakem trenutku, saj so fizikalni pojavi povsod okoli nas – le videti jih je treba znati.

Vsak KAJ JE TO bi moral imeti svoj TO JE TO. Na vsak ZAKAJ moramo znati najti ustrezen ZATO. Moramo se naučiti opazovati svoje okolje in dogodke v njem ter si ga znati razložiti. Najboljši način za dosego tega je, da z opazovanjem začnemo, ko smo še otroci.

ZIMG_1904ato je treba otrokom na enostaven in zabaven način približati fizikalne zakone in pojave v vsakodnevnem življenju.

Z ustreznimi »fizikalnimi« izzivi je treba začeti zgodaj, ko je otroška miselnost še odprta, igra pa je odličen način za začetek.

Naš dogodek »Vesela fizika« ima prav ta namen, zbuditi radovednost in raziskovalni duh pri otrocih. Učiti jih iskati in ne le sprejemati ponujene odgovore, kar postane seme znanstvenega opazovanja narave. Menimo, da so takšne delavnice odličen dodatek k rednim šolskim vsebinam.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena predvsem osnovnošolskim otrokom, vendar je dobrodošla tudi vsaka druga »radovedna duša«. Edini pogoj udeležbe je dobra volja. To naj bo tudi vaša vstopnica.

Oglejte si utrinke iz naših predhodnih tovrstnih delavnic na prostem.

Najava dogodkov:

[add_eventon_list hide_past=”yes” show_year=”yes” etc_override=”yes” add_eventon lang=”L1″ event_type=”327″ show_upcoming=”5″ number_of_months=”4″ accord=”yes” show_et_ft_img=”yes” hide_empty_months=”yes” ux_val=”3″]

Tečaji|