Slovenija

Slovenija

Slovenija

Atlantida – mit ali resničnost?

ATLANTIDA_250Kaj je Atlantida? Velik otok nekje v Atlantskem oceanu, na katerem je obstajala močna, visoka civilizacija. Potonila je v enem samem strašnem dnevu in eni strašni noči.

Pred 2500 leti je Platon v svojih dialogih naredil precej detajlen opis Atlantide, ki naj bi propadla 9500 let pred njegovim časom. Od tistega trenutka dalje dalje je to ena največjih ugank zahodnega sveta.

Po Platonovih besedah so zgodbo o Atlantidi razodeli Grškemu modrecu Solonu egipčanski svečeniki, ki so hranili ogromno zgodovinsko znanje. Egipt je imel zapisane vse pomembne dogodke iz preteklosti. Ker je bila večina zapisov vklesana v stebre, lahko z novimi izkopaninami pričakujemo razkritje skrivnosti potopljenega kontinenta.

Dokaz o obstoju Atlantide bi popolnoma spremenil naše predstave o zgodovini človeštva in lahko bi zavrgli veliko knjig. Pogled na človeka bi dobil povsem nove razsežnosti, vendar pa moramo k temu problemu pristopiti brez vnaprej določenih dogem.

Najava dogodkov:

[add_eventon_list hide_past=”yes” show_year=”yes” etc_override=”yes” add_eventon lang=”L1″ event_type=”246″ show_upcoming=”5″ number_of_months=”2″ accord=”yes” show_et_ft_img=”yes” hide_empty_months=”yes”]