Slovenija

Slovenija

Slovenija

Usoda ali svoboda izbire

Čeprav se pojavlja poplava prevarantov, vseeno ne more uiti naši pozornosti tistih nekaj posameznikov, ki jim je uspelo predvideti prihodnost. Obstajajo torej nekateri ljudje, ki so bolj senzibilni in vidijo določene stvari. Vendar tudi v naravi obstajajo tudi bolj konkretni naznanilci oziroma “zapisi”, iz katerih je mogoče razbrati preteklost in do določene mere tudi prihodnost – zahtevajo le dobrega poznavalca.

Usoda-ali-svoboda-izbire1Površen opazovalec bo vse to na prvi mah zanikal, lahkoveren pa se prav tako na prvi mah prepustil naivnem zaupanju … Bolj preudaren in dosleden opazovalec pa se bo najverjetneje začel spraševati po ozadju dogajanj, po smislu in po svoji vlogi v tem velikem toku življenja.

Na predavanju se bomo dotaknili naslednjih vprašanj:

– Ali je naša usoda vnaprej določena? Ali pa imamo, nasprono, možnost izbire?
– Ali smo gospodarji in kreatorji lastne usode?
– V čem je smisel svobode?
– “Kar seješ, to žanješ,” so govorili modreci. Ali to drži?

Na vzhodu pravijo, da igra vzroka in posledice velja za vsako živo bitje. Pravijo, da se karmi ni moč izogniti, da ima vse svojo darmo, svojo pot, smisel, zakon obstoja.

Ne želimo si, da bi bili naši srečni trenutki samo plod naključja. Vendar ali je kljub vsemu vse le naključno?

Pravilno razumevanje usode in vloge naše svobodne volje nam približa zakonitosti življenja, in nam lahko pomaga, da bi bolj smiselno usmerjali svoje napore ter s svoje življenjske poti odstranili čim več nepotrebnih in bolečih zastranitev.

Predava: Andrej Praček

Najava dogodkov:

[add_eventon_list hide_past=”yes” show_year=”yes” etc_override=”yes” add_eventon lang=”L1″ event_type=”205″ show_upcoming=”5″ number_of_months=”5″ accord=”yes” show_et_ft_img=”yes” hide_empty_months=”yes” ux_val=”3″]