Slovenija

Slovenija

Slovenija

URADNO SPOROČILO MEDNARODNE ORGANIZACIJE NOVA AKROPOLA

URADNO SPOROČILO MEDNARODNE ORGANIZACIJE NOVA AKROPOLA

Mednarodna organizacija Nova Akropola želi v imenu svojih več tisočih  članov v več kot petdesetih državah na petih celinah izraziti podporo in solidarnost ob trpljenju, ki ga doživlja prebivalstvo Ukrajine. OINA obžaluje vse oborožene akcije in se zavzema za mirno reševanje konfliktov.

 “Naša načela v prid enotnosti človeških bitij in narodov, ki presegajo razlike, ki jih zaznamujejo verovanja, kulture in politični sistemi, veljajo zdaj bolj kot kdaj koli prej,” je izjavil mednarodni predsednik Carlos Adelantado. Poudaril je tudi zavezanost Nove Akropole k združevanju prizadevanj njenih članov, da bi podprli in pomagali tistim, ki nosijo posledice vojne med sosednjima državama, zlasti nezaščitenim civilistom.

V tem duhu prostovoljci OINE iz sedežev po vsem svetu sodelujejo s številnimi humanitarnimi organizacijami, da bi v največji možni meri ublažili težke razmere, ki že prizadevajo na tisoče in tisoče beguncev, večinoma majhnih otrok ali starejših. Kajti, kot je izjavil generalni sekretar Združenih narodov so “nedolžne osebe tiste, ki v vojnah plačajo najvišjo ceno”.

Nova Akropola upa, da bo ta konflikt čim prej razrešen in želi, da se kmalu znova vzpostavi mir.