Približajmo si klasiko!

Predavanje ob svetovnem dnevu glasbe

misek1. oktobra obeležujemo svetovni dan glasbe. Ponavadi se tega ne “obeša na veliki zvon” in v večini primerov ljudje tega niti ne vemo. Vendar pa, zakaj ne bi glasbi priredili praznik? Nenazadnje nam lepša življenje, zasluži si svoj dan! A pojavi se vprašanje, kakšno glasbo naj bi slavili?

Želeli bi slaviti takšno glasbo, ki nas naredi boljše, ki nas na nek način plemeniti. Zavedamo se, da v poplavi popularne glasbe, klasična glasba postaja vse manj poslušana glasbena zvrst in se zato od nje oddaljujemo. A to je velika škoda ─ ne vemo, kakšno bogastvo se skriva v njej! Da bi si jo spet približali, bomo v Novi Akropoli takoj po svetovnem dnevu glasbe pripravili predavanje s posnetki klasične glasbe, za laike. Srečevali se bomo z velikimi mojstri in se približali njihovem življenju in delom, kar nam bo obogatilo poslušanje in olajšalo vživljanje.

Menimo, da klasična glasba lahko naredi človeka bolj tenkočutnega. Želimo si globlje doživljati svet, dvigniti se iznad vsakdana do subtilnejših nivojev doživljanja. In da bi videli, če nam glasba pri tem res lahko pomaga, jo z veseljem pozdravimo in povabimo v svoje življenje.