Glas tišine

Glas tišine

Literarni večer

tibet-net2Glas tišine je del starodavnega tibetanskega svetega besedila z naslovom Knjiga zlatih pravil. Slednja vsebuje temeljna učenja vzhodne filozofije in mistike, ni pa znano ne kdo jo je napisal ne kdaj je nastala. Na zahod jo je v XIX. stol. prinesla filozofinja, znanstvenica, pisateljica in teozofinja Helena Petrovna Blavatsky. V knjižici, ki jo je naslovila Glas tišine, je zbrala tiste dele, za katere je menila, da bodo za zahodnega bralca razumljivi in uporabni.

Glas tišine je tekst, ki je ne glede na svojo nedoločljivo starost vedno aktualen in nadvse dobrodošel spremljevalec na naši življenjski poti. Ob vsakem branju se nam kot po čarovniji vedno znova razkrivajo novi pomeni, nove globine in tudi nove lepote. Tekst je kot diamant, ki ima neizmerno moč in trdnost in obenem kristalno čistost in lepoto. Čista poezija se zareže v srce s svojimi jasnimi odgovori na bistvena vprašanja človekovega obstoja.

Literarni večer bo potekal ob branju teh vrstic in ob razlagi globokega pomena, ki jih nosijo, med krajšimi premori pa nas bodo ponesli zvoki flavte.

Najava dogodkov:

[add_eventon_list hide_past=”yes” show_year=”yes” etc_override=”yes” add_eventon lang=”L1″ event_type=”173″ show_upcoming=”5″ number_of_months=”2″ accord=”yes” show_et_ft_img=”yes” hide_empty_months=”yes”]

Tematska predavanja|