Alkimija ─ umetnost notranje transformacije

Nova Akropola - alkimija-1Vsi si želimo postati boljši, imeti uspešnejše in srečnejše življenje. Ne le da lahko postanemo boljši, alkimija nas uči, da je to za človeka nujnost. Vse dokler ne stopimo na pot transformacije, namreč ne bomo povsem srečni. Kajti sreča je odraz pravilnega življenja, življenja v skladu s seboj, z drugimi in z naravo.

Vse v naravi teži k popolnosti in človek tudi …

V naši notranjosti so deli, ki so pasivni in ki jih še moramo odkriti – potenciali, ki jih še moramo razviti. Prav tako imamo določene navade in zakoreninjena prepričanja, ki nas omejujejo in ne dovoljujejo, da bi stvari videli v pravi luči ter da bi zaživeli v vsej polnosti.

Notranja transformacija je torej za človeka nujna. Alkimija, veda, ki se je v Evropi razmahnila v obdobju srednjega veka, njeni izvori pa segajo v precej globljo zgodovino, je bila eden od pristopov, ki je človeku skušal pri tem pomagati. Alkimisti so uporabljali jezik simbolov, da bi nedostojnim preprečili, da se dokopljejo do njihovega znanja, dostojnim in iskrenim iskalcem pa omogočili stik z njim.

Alkimija ne govori toliko o iskanju otipljivega zlata, temveč predvsem o poti transformacije, o tem, kako iz svinčenega, (grobega, neizoblikovanega) dobiti zlatega (modrega, zrelega, suverenega) človeka.

Na predavanju bomo  skozi alkimistične simbole spregovorili o tem, kaj potrebujemo za notranjo transformacijo in o treh velikih fazah, skozi katere moramo, da dosežemo cilj.

Predavatelj: Andrej Praček