Platon o ljubezni – »Simpozij«

///Platon o ljubezni – »Simpozij«

Platon o ljubezni – »Simpozij«

Kaj je ljubezen?

Kaj je njeno bistvo?

Kaj je njen smisel in namen?

Ali obstaja duša dvojčica?


Taka in podobna univerzalna vprašanja o ljubezni si je zastavljal tudi eden od najpomembnejših starogrških filozofov Platon. Ta vprašanja je z več zornih kotov ter prek mojstrsko zasnovanih in dinamičnih dialogov osvetlil v enem od svojih najbolj znanih del – Simpoziju.
»Simpozij« v prevodu pomeni »gostija«, »pivska zabava«, ki je bila pri starih Grkih del slavnostnega druženja po skupni večerji.

V Platonovem »Simpoziju« je moral vsak od udeležencev izreči hvalnico Erosu – bogu ljubezni, s čimer je podal tudi svoje videnje ljubezni. Na koncu vnete razprave pa so vendarle prišli do nekaterih skupnih zaključkov, ki pa so vseeno odprli tudi nekatera nova vprašanja …
V predavanju se bomo tako skupaj s Platonom prek »Simpozija« podali na pustolovščino odstiranja tančic skrivnosti, v katere še vedno ostaja ovita ljubezen.

[add_eventon_list hide_past=”yes” show_year=”yes” etc_override=”yes” add_eventon lang=”L1″ event_type=”382″ show_upcoming=”5″ number_of_months=”5″ accord=”yes” show_et_ft_img=”yes” hide_empty_months=”yes” ux_val=”3″]

Tematska predavanja|